Yoga School Puja Yogi
-   je geluk in eigen handen

Wie ben ik?

Even voorstellen

Ik ben Ellen Huijser, oprichter en eigenaar van Yoga School Puja Yogi. Ik startte mijn eigen Yoga School in 2017, nadat ik mijn opleiding tot Sri Sri Yoga Teacher bij de Sri Sri School of Yoga afrondde, om meer mensen kennis te laten maken met geweldige effecten van Sri Sri Yoga. Sri Sri Yoga heeft mijn eigen fysieke en mentale gezondheid enorm verbeterd en dit gun ik iedereen!

Ik ben al ca. 15 jaar bezig met zelfontwikkeling d.m.v. meditatie, ademhalingsoefeningen en energetische technieken. Toen ik begin 2017 in aanraking kwam met Sri Sri Yoga, was ik meteen verkocht. Deze vorm van Yoga is niet alleen makkelijk om te beoefenen, maar zorgde al snel voor grote veranderingen in mijn leven. Mijn lichaam werd sterker en gezonder en ik voelde me minder gestrest. Vanwege mijn hypermobiele lichaam bezocht ik al jaren minimaal 1 tot 2 keer per maand de fysiotherapeut, maar sinds ik Sri Sri Yoga beoefen, heb ik slechts sporadisch een behandeling nodig.

Toen ik doorkreeg hoeveel Sri Sri Yoga mij bracht, besloot ik deze kennis door te willen geven. Ik volgde een Teacher Training bij de
Sri Sri School of Yoga in Bad Antogast, Duitsland en Bangalore, India en ontving in november 2017 mijn Teacher Certificate.

Ik ben QCI-gecertificeerd. QCI (Quality Council of India) is een internationaal erkende keurmerkinstantie uit India. Om dit keurmerk te verkrijgen, moet een praktijk- en theorie-examen afgelegd worden. Daarnaast ben ik de nationale coördinator van Sri Sri Yoga in Nederland, actief als vrijwilliger bij Art of Living en aangesloten bij de Yoga Alliance.

 

'Puja Yogi'

De naam van deze Yoga School, 'Puja' (spreek uit al poedja), komt uit het Sanskriet,
een ruim 6000 jaar oude taal uit India. Puja 
betekent 'dankbaarheid'.
Je hebt vast wel eens van de wet van aantrekkingskracht gehoord?
Dat wat je geeft, krijg je terug. 'Boontje komt om z'n loontje',
zoals we in het Nederlands zeggen. Zo ongeveer werkt dankbaarheid ook.
Hoe meer dankbaar je bent voor wat je al hebt in je leven, hoe meer je krijgt.

Sri Sri Yoga, de yogavorm die bij Yoga School Puja Yogi beoefend wordt, is een vorm van yoga die de dankbaarheid in iedereen kan ontwaken. Zo ook in mij. Toen ik na het afronden van mijn Yoga Teacher Training een naam zocht voor mijn Yoga School, was dit het enige woord wat ten volle beschrijft wat yoga in mijn leven teweeg heeft gebracht en voor mij betekent.

Wil je zelf ook ervaren hoe het voel als de dankbaarheid in je naar boven komt?
Wil je erachter komen wat Sri Sri Yoga is?
Kom een van mijn lessen volgen.


Sri Sri Yoga

Bij Yoga School Puja Yogi wordt lesgegeven in Sri Sri Yoga.
Sri Sri Yoga zorgt voor een vereniging van het lichaam, de ademhaling en de mind door in de lessen aandacht te besteden aan een combinatie van dingen:
 

  • Asana's (lichaamshoudingen)
  • Pranayama's (ademhalingstechnieken)
  • Meditaties
  • Kennis

Een Sri Sri Yoga-les of -cursus is bedoeld om jou een moment voor jezelf te geven, waarin je kan ontspannen en (weer) helemaal met jezelf in contact komt.

De diepgaande lessen geven ontspanning en plezier, waarbij de nadruk ligt op het aandacht schenken aan ieders eigen ervaringen en werken binnen ieders persoonlijke, fysieke mogelijkheden. Deze benadering maakt Sri Sri Yoga geschikt voor alle leeftijden, groot en klein.


Duurzaamheid

Omdat Yoga en de natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, draagt Yoga School Puja Yogi zo veel mogelijk bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit betekent: zo weinig mogelijk printen/kopiëren, gebruik van gerecycled papier, afval scheiden, zuinig omgaan met energie, samenwerken met passende doelgroepen (scholen, zorginstellingen), etc.