Yoga School Puja Yogi
 

WIE ZIJN WIJ?

In 2017 richtte Ellen Huijser Yoga School Puja Yogi op om mensen kennis te laten maken met de geweldige effecten van Sri Sri Yoga, nadat haar eigen fysieke en mentale gezondheid grote veranderingen hadden ondergaan sinds ze met de beoefening van deze vorm van Yoga begonnen was.

'Puja Yogi'
De naam van deze Yoga School, 'Puja' (spreek uit al poedja), komt uit het Sanskriet, een ruim 6000 jaar oude taal uit India.
Het betekent 'dankbaarheid' en 'dat wat uit volheid geboren is'. Pu = volheid, Ja = geboren uit.
Yoga beoefenen en Yoga Teacher worden, zorgde voor een ontwaking van volheid en dankbaarheid in Ellen.
Puja is daarom voor haar het perfecte woord om te beschrijven wat Yoga in haar boven brengt.


SRI SRI YOGA

Bij Yoga School Puja Yogi wordt lesgegeven in Sri Sri Yoga.
Sri Yoga zorgt voor een vereniging van het lichaam, de ademhaling en de mind door in de lessen aandacht te besteden aan een combinatie van dingen:
 

  • Asana's (lichaamshoudingen)
  • Pranayama's (ademhalingstechnieken)
  • Meditaties
  • Kennis

Een Sri Sri Yoga-les of -cursus is bedoeld om jou een moment voor jezelf te geven, waarin je kan ontspannen en (weer) helemaal met jezelf in contact komt.

De diepgaande lessen geven ontspanning en plezier, waarbij de nadruk ligt op het aandacht schenken aan ieders eigen ervaringen en werken binnen ieders persoonlijke, fysieke mogelijkheden. Deze benadering maakt Sri Sri Yoga geschikt voor alle leeftijden, groot en klein.


DUURZAAMHEID

Omdat Yoga en de natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, draagt Yoga School Puja Yogi zo veel mogelijk bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Dit betekent: zo weinig mogelijk printen/kopiëren, gebruik van gerecycled papier, afval scheiden, zuinig omgaan met energie, samenwerken met passende doelgroepen (scholen, zorginstellingen), etc.


ONS TEAM

Yoga School Puja Yogi is een eenmansbedrijf en wordt nu nog volledig bemand door Ellen Huijser.

Ellen Huijser is al jaren bezig met haar zelfontwikkeling d.m.v. meditatie en ademhalingsoefeningen. Toen zij begin 2017 in aanraking kwam met Sri Sri Yoga, was ze meteen verkocht. Deze vorm van Yoga is niet alleen makkelijk om te beoefenen, maar zorgde al snel voor grote veranderingen in haar leven. Haar lichaam werd sterker en gezonder en ze voelde zich minder gestrest. Vanwege haar hypermobiele lichaam bezocht Ellen minimaal 1 tot 2 keer per maand de fysiotherapeut, maar sinds ze Sri Sri Yoga doet, heeft ze slechts sporadisch een behandeling nodig.

Toen ze doorhad hoeveel Sri Sri Yoga haar bracht, besloot ze deze kennis door te willen geven. Ze volgde de Teacher Training Program (TTP) van de Sri Sri School of Yoga in Bad Antogast, Duitsland en Bangalore, India en ontving in november 2017 haar Teacher Certificate.

Ellen is ook QCI-gecertificeerd. QCI (Quality Council of India) is een internationaal erkende keurmerkinstantie. Om dit keurmerk te verkrijgen, moet een praktijk- en theorie-examen afgelegd worden. Verder is ze de nationale coördinator van Sri Sri Yoga in Nederland, actief als vrijwilliger bij Art of Living en aangesloten bij de Yoga Alliance.